Over mijLynn Zetsen
Allereerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Lynn Zetsen, 27 jaar oud en ik woon in Deurne. Ik ben in 2013 begonnen aan de opleiding ‘Fysiotherapie’ op de Fontys in Eindhoven en in juli 2017 ben ik afgestudeerd! Ik heb op 1 oktober 2016 mijn eigen fysiotherapiepraktijk opgezet, welke vanaf 1 oktober 2017 ook officieel staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Lynn’s Fitsupport. Onder dit bedrijf valt niet alleen de fysiotherapiepraktijk, maar vallen ook mijn werkzaamheden als online FITcoach. Hieronder zal ik nog iets meer vertellen over mijn keuzes en wat mijn werk nu precies inhoudt.

Waarom een eigen praktijk?
Ondernemen en uitdagingen zoeken zit nu eenmaal in mij. Bij alles wat ik doe ben ik opzoek naar uitdaging en wil ik alsmaar verbeteren. Volgens mij noemen ze dat ook wel perfectionistisch. 😉 Dat ik fysiotherapeute wilde worden ontdekte ik al in het eerste jaar van de middelbare school. Ik deed een beroepskeuzetest (omdat ik in de 1e al nieuwsgierig was naar de uitdagingen na de middelbare school..haha) en hier kwam als nummer 1 fysiotherapie uit. Ik zag het plaatje meteen compleet worden en wist dat dit mijn beroep zou worden. Het paste perfect bij mij als persoon en zou me voor de rest van mijn leven uitdaging bieden. Je bent als fysiotherapeut namelijk nooit klaar met leren, je moet je kennis bij blijven schaven en kunt je nog in honderden of duizenden dingen specialiseren, top dus!

Als kleine meisjes grapten mijn zus Nicky en ik altijd al dat we later samen ging werken. Zij werd diëtiste en ik fysiotherapeute, een perfecte combinatie! Dat we later allebei onze eigen praktijk zouden hebben binnen dezelfde sportschool hadden we toen niet durven dromen. Toen Nicky in 2015 haar eigen diëtistenpraktijk ”Balance Your Health” opstartte opende dit voor mij een hele nieuwe wereld, de mogelijkheid tot ondernemen. Ik kreeg zo’n vreemd, enthousiast maar heerlijk gevoel in mijn buik bij de gedachte aan mijn eigen praktijk. Dan zouden mijn mogelijkheden eindeloos zijn met daarbij nog allerlei voordelen! Natuurlijk die droomsamenwerking met mijn zus, maar ook het zelf in kunnen delen van mijn agenda. En vergeet niet het vermijden van gezeur met de contracten tegenwoordig, aangezien een vast contract krijgen steeds zeldzamer wordt. Dit werd dus mijn ultieme uitdaging: een eigen fysiotherapiepraktijk. Thanks voor de tip, zus!

#dutchpowerteam
Daarnaast hebben we sinds december 2018 een team van online FITcoaches opgezet met inmiddels 60+ coaches verspreid door heel Nederland: #dutchpowerteam. Wat doen we precies? We helpen mensen met behulp van ons FITplan naar hun fysieke en/of financiële doelen. Daarin staat teamwork voor ons centraal waardoor het altijd erg gezellig is! Met z’n allen inspireren en helpen we mensen naar een gezonde leefstijl, dat vind ik zo tof en dankbaar om te doen! Ik doe dit dus helemaal online waardoor ik dit stukje ‘werk’ (zo voelt het niet!) vanuit huis kan doen en die vrijheid vind ik heerlijk. Mocht je graag wat meer willen weten over het FITplan of de zakelijke mogelijkheid ervan als coach zijnde, neem dan gerust even contact met me op! 🙂

Ex-topsporter tafeltennis
Mijn passie voor het lichaam en bewegen in het algemeen komt niet uit het niets. Al van kleins af aan ben ik betrokken geweest in de sportwereld. Mijn hele familie draaide volop mee in de tafeltenniswereld, mijn vader en moeder speelden allebei op recreatief niveau tafeltennis. Daarnaast speelden mijn broer en zus zelfs al op hoog niveau. Ik ben altijd mee geweest kijken naar hun wedstrijden en toernooien en zodra ik kon lopen kon ik niet wachten om ook te beginnen. Helaas moest ik van papa en mama wachten tot mijn 6e, bummer! Toen ik dan eindelijk 6 jaar werd ben ik meteen begonnen bij TTV Maasbree. Hier begon mijn avontuur en ben ik spelenderwijs in de sport gerold. Na een paar jaar ’trainen’ en heel wat overwinningen bij de starterscompetitie verhuisden we met de hele familie naar TTV Westa in Wessem. Het niveau lag hier een stuk hoger en daarnaast waren er ook meer en betere trainingsmogelijkheden. Vanaf deze tijd kwam mijn sportcarrière in een sneltrein terecht. Ieder seizoen (dit is een half jaar) klom ik met mijn team één of meerdere niveaus omhoog. In 2010 werden we kampioen op het hoogste niveau bij de jeugd waardoor we doorstroomden naar de senioren. Ook hier klommen we weer snel omhoog waardoor ik in 2012 op 16-jarige leeftijd al eredivisie speelde. In de eredivisie hebben we mooie resultaten behaald zoals bijvoorbeeld een knappe 4e plek van Nederland.

In mei 2015 ben ik gestopt wegens andere prioriteiten. Er ging namelijk erg veel tijd uit naar de sport, ik trainde 7x per week (soms 2x op één dag) en speelde daarnaast nog wekelijks competitie en regelmatig toernooien. Alles bij elkaar geteld ging hier wel zo’n 20 uur per week naartoe. Ik heb tot op heden nog geen spijt van mijn beslissing destijds. Ik heb sinds die tijd op andere gebieden een hoop nieuwe ervaringen op kunnen doen en me meer kunnen richten op school en mijn sociale leven. Ik ben super dankbaar voor mijn topsportperiode, het heeft me enorm veel geleerd. Denk aan discipline, doorzettingsvermogen, samenwerken, omgaan met tegenslagen en noem maar op! Voor nu is dit de juiste beslissing, wie weet wat er in de toekomst nog op mijn pad komt! 🙂

Persoonlijke blog
In november 2017 heb ik besloten om op deze website ook een persoonlijke blog te gaan bijhouden. Ik vind het heel leuk en dankbaar om mensen te kunnen inspireren en wat is er nu mooier dan dat met je eigen ervaringen te kunnen doen!