Hoe creëer je een goede houding?

Spierversterkende oefening ter verbetering van de houding.

Een goede houding is niet alleen belangrijk voor een zelfverzekerde uitstraling maar ook voor de gezondheid van ons lichaam. Een slechte houding kan leiden tot rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs ademhalingsproblemen. Hieronder vind je enkele tips voor het verbeteren van je houding.

1. Zorg voor een rechte rug

Een rechte rug is essentieel voor een goede houding. Zorg ervoor dat je zit of staat met je rug recht en je schouders naar achteren en naar beneden. Vermijd het vooroverbuigen of hangen van je rug.

2. Let op je nek

Houd je nek recht en je hoofd omhoog. Probeer niet naar voren te buigen of je hoofd te laten zakken, omdat dit spanning kan veroorzaken in je nek en rug. Als je langere tijd achter een bureau werkt, zorg dan dat je computermonitor op ooghoogte staat.

3. Houd je schouders ontspannen

Spanning in je schouders kan leiden tot nek- en rugpijn. Laat je schouders ontspannen en vermijd het optrekken van je schouders. Als je merkt dat je gespannen bent, doe dan schouderoefeningen om te ontspannen.

4. Verdeel je gewicht gelijkmatig

Als je staat, verdeel dan je gewicht gelijkmatig over beide voeten. Vermijd het leunen op één been of heup. Als je zit, plaats dan je voeten plat op de grond en vermijd het kruisen van je benen.

5. Versterk je kernspieren

Een sterke kern kan helpen bij het handhaven van een goede houding. Doe oefeningen voor je buikspieren, rugspieren en heupen om je kern te versterken. Contact My35′ Reuver voor de mogelijkheden op mijn fysiopraktijk locatie.

6. Sta regelmatig op en beweeg

Als je langere tijd zit, sta dan regelmatig op en beweeg. Dit kan helpen om spanning en vermoeidheid te verminderen. Probeer elke 30 minuten op te staan en even rond te lopen of wat rekoefeningen te doen.

7. Doe aan yoga of stretching

Yoga en stretching kunnen helpen om flexibiliteit en kracht op te bouwen en kunnen ook helpen bij het verbeteren van je houding. Probeer regelmatig yoga- of stretchingoefeningen te doen.

Heb je al langere tijd last van spanningsklachten? Dan kan het zo zijn dat je spieren al teveel spanning hebben opgebouwd om dit nog zelf op te lossen. Het kan dan verstandig zijn om eens een afspraak te maken bij een fysiotherapeut.

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.